Biografie

Wat is dit?

naam
Roel van Hemert
geboortedatum
21 november 1984
broers|zussen
En zus, Marleen
vorige clubs
v.v. Hilvaria [amateurvereniging]
Willem II TIlburg
K.V. Turnhout

FCV Dender EH
Royal Antwerp Football Club
gewonnen prijzen
2000-2001 KNVB bekerwinaar | Willem II Tilburg A1
2009-2010  Landskampioen 2e klasse Belgi | Lierse SK

Roel van Hemert is op 21 november 1984 in Nederland geboren in de Gelderse plaats Hurwenen. Na een nieuwe baan van vader Van Hemert verhuisd Roel op jonge leeftijd naar het brabantse Hilvarenbeek waar hij zijn eerste kunsten op het voetbalveld vertoont bij de plaatselijke amateurvereniging V.V. Hilvaria.

Op 7-jarige leeftijd wordt Roel gescout door Willem II Tilburg en hij maakt succesvol deel uit van de Willem II talent school.
Roel loopt vervolgens bijna alle jeugdelftallen van Willem II door met als hoogtepunt de KNVB bekerwinst met de A1 op de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard.

In de zomer van 2003 maakt Roel de overstap van van de Willem II jeugd naar het beloftenteam van de tricolores. Roel maakt hier een verdienstelijke indruk maar de bestuurders van de Tilburgse voetbalclub zien geen heil in een verder samenwerking en begin 2004 wordt duidelijk dat Roel zijn loopbaan elders voort moet zetten.

In de zomer van 2004 stapt Roel over van Willem II naar de Belgische derdeklasser K.V. Turnhout. Roel kent hier een moeizame start, in het begin ziet trainer Nico Claessen het nog niet zitten in Roel en hij speelt zijn wedstrijden in de B-kern van Turnhout. Roel zou Roel echter niet zijn als hij zich hier uit knokte en door zijn uitstekende spel keert Roel terug in de A-kern en groeit hij bij Turnhout uit tot een van de sterkhouders van het team.

Na twee seizoen actief te zijn geweest in de Belgische derde klasse besluit Roel dat het tijd is om hogerop te gaan kijken en Roel gaat in het seizoen 2006-2007 spelen voor de kampioen uit derde klasse in het seizoen 2005-2006 FCV Dender EH.

Roel start hier uitstekend en laat zien dat hij ook dit nivo aan kan. Bij FCV Dender EH speelt hij het grootste deel van zijn wedstrijden als rechtsachter. In het verleden was Roel zowel op de links- als rechtsachter positie actief. Bij FCV Dender EH zag trainer JeanPierre VandeVelde in Roel meer een middenvelder dan verdediger en Roel verhuisde regelmatig een linie naar voren welke hem echter niet lag. Na een gesprek tussen Roel en de trainer leek de lucht geklaard maar chemie bleek er niet meer te zijn. Grotendeels onverwacht kreeg Roel te horen dat hij ondanks zijn doorlopende contract uit mocht kijken naar een andere werkgever.

Er was interesse van diverse Nederlandse en Belgische eerste en tweede klassers maar Roel kreeg het beste gevoel bij de in het seizoen 2006-2007 concurent van FCV Dender EH zijnde Royal Antwerp Football Club.

Roel zette zijn handtekening onder een contract bij de oudste voetbalclub uit Belgi. De Royal Antwerp Football Club heeft een echte voetbaluitstraling, alles in en om de club ademt voetbal.
De afsluiting van het seizoen 2006-2007 blijft spannend maar Antwerp weet geen promotie naar eerste klasse af te dwingen.

De voorbereiding op het seizoen 2007-2008 verloopt voor Roel voorspoedig, echter tijdens de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding speelt the Royal Antwerp Football Club tegen v.v. Hoogstraten. Tijdens deze wedstrijd wordt er een zware overtreding op Roel gemaakt met een ingescheurde binnenband en opgerekte buitenband als gevolg. Roel mist de competitiestart van het seizoen maar knokt zicht sterk terug in de basis elf van R.A.F.C.

De oudste voetbalclub van Belgi weet ook in het seizoen 2007-2008 niet te promoveren naar de eerste klasse, de eerste helft van de competitie was niet goed maar Antwerp pakte dit na de winterstop op en de inhaalrace werd ingezet echter kon er niet voorkomen worden dan KV Kortrijk kampioen werd. In d wedstrijd van de eindronde liet Antwerp het liggen waardoor AFC Tubike als tweede club wel de stap naar eerste klasse zette.

Het seizoen 2008-2009 was er weer een van wisselvalligheden, trainer Davidovic wordt halverwege het seizoen ontslagen en Ratko Svilar neem zaak taken over. Onder zijn hoede vecht Antwerp zich terug naar de eindronde. In de playoffs heeft Antwerp te weinig kwaliteit en Roeselare blijft als winnaar in de eerste klasse.

Roel is aan het einde van het seizoen transfervrij. Na een testperiode bij de Italiaanse serie C club AC Monza en de Belgische tweede klasser Beveren tekent Roel tot ieders tevredenheid een nieuw contract bij Antwerp wat hem nog 2 seizoenen op de Bosuil houdt. Na al enige tijd met een blessure te kampen wordt Roel in oktober 2009 succesvol aan de aanhechting tussen lies en buikspieren geopereerd. Na de revalidatieperiode te hebben afgerond sluit Roel begin december weer aan bij de groepstraining.
Voor de buitenwereld redelijk onverwachts wordt het contract tussen Roel en Antwerp half december 2009 in onderling overleg ontbonden en kan Roel op zoek naar een nieuwe werkgever. Een goede week na afscheid van R Antwerp FC te hebben genomen tekent Roel een contract bij Lierse SK tot het einde van het seizoen 2009-2010 met een optie voor enkele extra jaren. Roel start goed bij Lierse SK en met Roel in het team komt Lierse uit een dipje en pakt het de landstitel in tweede klasse. Roel zal dus in het seizoen 2010/2011 uitkomen in eerste klasse.

Roel is een sterke verdediger die op meerdere plaatsen in de verdediging inzetbaar is.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

roelvanhemert.nl

 • ------------------------------------
  Van harte welkom op de enige officile website van voetballer Roel van Hemert.
  ------------------------------------
  Roel is speler van de Deense tweedeklasser FC Hjorring.
  ------------------------------------
  Veel plezier op deze website.

  roelvanhemert.nl

Bezoekers sinds 19/05/09

FC Hjorring

Gateway Marketing


Copyright 2002-2018